Sivut

perjantai 12. heinäkuuta 2013

Kesäleirin kuulumisia

Turun vapaan koulun kesäleiri pidettiin 28.-30.6. Kunstenniemen leirikeskuksessa, Naantalin Rymättylässä. Parisenkymmentä aktiivia, kiinnostunutta ja mukana olevaa lasta ja aikuista vietti rennon kesäviikonlopun yhdessä touhuten, ja saatiinpa pidettyä myös muutama kokous.

Hiillos nuotiopaikalla muurikkalettujen paiston jälkeen
Vietimme koko perjantai-illan lettukestejä nuotiopaikalla. Yksi leirin tavoitteista oli ollut tutustua toinen toisiimme paremmin, ja nyt meillä oli siihen mainio mahdollisuus. Samaan aikaan lämpesi sauna. Lauantaipäivä olikin sitten työntäyteisempi. Aamiaisen jälkeen tehtiin lasten kanssa villivihannesten keruuretki, minkä jälkeen Iida Korpela esitteli koululupaa kartoittaneen työryhmän tuloksia. Konsensus vaikutti olevan, että koululuvan hakeminen tällä hetkellä ei välttämättä ole kannattavaa, mutta se on vaihtoehto, jonka voi ottaa myöhemmin uudestaan esille. Lounaan jälkeen Marko Koskinen piti meille työpajan vertaistuesta ja yhteisöllisyydestä, joiden tärkeyttä mille tahansa vapaaehtoisvoimin toimivalle projektille ei voi aliarvioida.

Leiriläisiä yläpedissä
Kolmas työpaja oli välipalan jälkeen ja siinä käsittelimme Iida Korpelan johdolla varainkeruutapoja. Brainstormasimme yli sata ehdotusta, joista löysimme varteenotettavimmat. Arvioimme ehdotuksia taloudellisen kannattavuuden, alkuinvestointien ja vaaditun työpanoksen perusteella. Lopulta valitsimme seuraavan vuoden aikana toteutettavaksi neljä varainkeruumenetelmää: -
  • Kirjaprojekti: maahantuomme ja myymme vapaata koulua käsittelevää kirjallisuutta. Lisäksi ryhdymme toimittamaan omaa, suomenkielistä vapaa koulu - aiheista kirjaa. 
  • Tuotemyynti: teemme / teetämme paitoja, kasseja ym. myyntiin. 
  • Tukikeikka: tarkoitus olisi järjestää paljon pienimuotoisia tukikeikkoja ja iso konsertti vuonna 2014.
  • Myyjäisten ja kirppisten pitäminen. 
Jos haluat mukaan puuhaamaan mitä tahansa näistä, ota yhteyttä! Toisella paikkakunnalla asuminenkaan ei ole este!

Pelasimme myös kolmen pallon lento/jalka/käsipalloa Iltaa vietimme vastapaistettuja falafeleja syöden, kitaraa soittaen ja laulaen, saunoen ja rentoutuen. Auringonlaskukin oli upea....
Fantastinen auringonlasku
Sunnuntaina pidimme vielä työpajan vapaa koulu - hankkeemme arvoista. Olimme pitäneet aiheesta aiemmin kaksi kokousta ja tämän työpajan tarkoituksena oli tehdä yhteenvetoa yhteisistä arvoistamme. Mitä tuloksiin tulee, kuvat puhukoon puolestaan!

Lopuksi söimme navan täydeltä kasvishampurilaisia ja ryhdyimme yhdessä loppusiivoukseen. Viikonloppu tuntui kovin lyhyeltä! Sovimme myös, että vietämme yhteisen mökkiviikonlopun syyskuussa. Silloin emme kokousta tai tee muitakaan aikuisten hommia, vaan olemme yhdessä lasten ehdoilla. Kiitos kaikille mukana olleille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti